';

SOLAR LEKTUS

Vaš partner u energetskoj tranziciji

Solar Lektus osnovan je 2006. godine s ciljem da svakom klijentu, po njegovim željama i potrebama pruži najučinkovitije sustave grijanja i hlađenja, ali i druge opreme kojom podiže kvalitetu života, energetsku učinkovitost svoga doma, ali i poslovnih objekata. Kroz vlastiti rast i razvoj ostvarili smo suradnju sa svjetski najbolji proizvođačima opreme te za vas nudimo najučinkovitija rješenja za najbolju cijenu.

Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije postaju imperativ. Plaćati manje račune za potrošnju energenata više nije luksuz rezerviran za pojedince. Danas je to potreba svakoga od nas. Da postanemo održivi u svom svakodnevnom životu, ali i poslovanju. Osim za kućanstva jedinstvena rješenja nudimo i za poslovne objekte.

NAŠE REFERENCE

NAŠE USLUGE

Energija sunca

Hrvatska je zemlja s puno sunčanih sati. Upravo zato fotonaponske/sunčane elektrane kao i solarni paneli idealne su za naše krovove.

Sunce nam daruje velike količine energije koje trebamo samo iskoristiti. Za vrijeme sunčanog razdoblja možemo računati sa 4-4,5 kwh/m2 energije.

Sunčeva toplinska energija može se koristiti za pripremu potrošne tople vode, grijanje i hlađenje prostora. Sve tehnologije koje danas koriste obnovljive izvore energije na indirektan ili direktan način napajaju se iz sunca.

U mogućnosti smo ponuditi sustave i kombinacije sustava projektiranih i prilagođenih vašim  potrebama i željama.

Svaki sustav se posebno projektira i dimenzionira.

Dimenzioniranje sustava ovisi o nekoliko relevantnih činjenica

  • Kvadraturi objekta te broju osoba koje borave u objektu
  • Izolaciji objekta
  • Načinu grijanja objekta (podno/centralno)
  • Orijentaciji, nagibu i vrsti krova

Jednostavno genijalno.

Toplinske pumpe su najučinkovitiji uređaji za grijanje i pripremu potrošne tople vode, jer oni koriste energiju pohranjenu u zraku, u tlu i podzemnim vodama kroz zagrijavanje sunce tijekom cijele godine.

Toplinska pumpa Koristi besplatnu energiju okoliša oko 75% te samo 25% strane energije u obliku električne energije te daje  100% energije u izlazu.

S Dimplex toplinskim pumpama (dizalicama topline) možete birati između tri izvora topline: vanjski zrak, tlo ili podzemne vode.

Koji izvor toplina i koja toplinska pumpa je najbolja za vas preporučit će vam naš stručnjak za Dimplex dizalice topline.