';
Vanjski zrak kao izvor topline

Idealno rješenje za područje Hrvatske. Zrak kao izvor topline, odnosno kao pokretačka snaga toplinske pumpe, dostupan je svugdje, a može se koristiti u bilo koje vrijeme bez ograničenja.

Prosječna temperatura zraka tijekom sezone grijanja u Hrvatskoj  je oko 11 ° C.

Stvar je standardni koeficijent performansi pri vanjskoj temperaturi od 2 ° C. Od prosječne temperature zraka u sezoni grijanja na oko 5 ° C, naveden broj izvedbi nadilazi autoritativni godišnji koeficijent značajno. U praksi, vrijednosti 3,2 do 3,5 se može postići, odnosno 1 kWh električne energije može biti generiran 3,5 kWh toplinske snage.

Dimplex toplinske pumpe (dizalice topline) kojima je izvor zrak u pravilu se montiraju u vrtove, dvorišta ili vanjski dio objekta.

Čvrsto metalno kućište toplinske pumpe zrak / voda pruža zaštitu od snijega, kiše, vjetra i vremenskih uvjeta.

Za priključak na grijanje u kući potrebne su  dvije toplinski izolirane cijevi za polazni i povratni tok i električni kablovi koji se polažu u zemlju.

Ako postavljanje toplinske pumpe zrak / voda iz nekog razloga nije poželjno u vrtu i moguće je istu montirati samo unutar objekta nudimo Vam alternativu.

Dimplex dizalice topline mogu se smjestiti i u vaše podrume.  Za ugradnju u gotovo svakom podrumu toplinska pumpa povezana je zračnim kanalima izvoru topline vanjskog zraka.

Dodatne prednosti Dimplex dizalica topline koje koriste vanjski zrak kao izvor topline je činjenica da je instalacija jednostavna, ne zahtijeva iskope i dodatna odobrenja, da je površina vaše parcele nevažna i da jednostavne za upotrebu.

Solar Lektus tim stoji vam na raspolaganju za sva vaša pitanja. Pošaljite upit!

Ivana