';
Odaberi idealnu DIMPLEX dizalicu topline

Dimplex dizalica topline zrak – voda ili zračna dizalica koristi toplinu okolnog zraka. Učinkovita je i na temperaturi do -20 ºC. Funkcionira na način da toplinu okolnog zraka predaje radnom mediju kako bi se pospješilo njegovo isparavanje prije nego što uđe u kompresor. Nakon predaje topline, zrak se vraća u okoliš. Zračne dizalice topline su ekonomski najprihvatljivije rješenje. Sustav grijanja sa dizalicom topline zrak – voda može se proširiti sa solarnim kolektorima.

Voda-voda Dimplex dizalice topline rade na sličan način kao zrak-voda dizalice topline, ali koriste toplinu dostupne vode umjesto okolnog zraka. Prijenosnik energije (voda ili glikol) upija toplinsku energiju okolne vode te ju prenosi na izmjenjivač topline u uređaju koji tada zagrijava vodu za potrebe grijanja kućanstva. Voda – voda dizalica topline neosjetljiva je na promjenu vanjske temperature, a moguće ju je spojiti na postojeći sustav centralnog grijanja.

Tlo ima konstantnu temperaturu tijekom cijele godine, a koja se kreće između 8°C i 12°C. Za rad dizalice topline nužno je postavljanje površinskih kolektora ili bušenje dubinskih sondi u zavisnosti o raspoloživom prostoru objekta u koji se ugrađuje ovakav sustav. Dizalice topline tlo-voda idealne su za nove kuće ili velike obnove. Dizalicama topline Dimplex značajno smanjujete štetni utjecaj na okoliš i dugoročne troškove za energiju.

Zero System prva je proizvedena dizalica topline koja kombinira različite izvore topline, uključujući otpadnu toplinu i regulatore za postizanje maksimalne učinkovitosti. Zero označava nula bačene energije i nula bačenog novca. Dimplex Zero System fleksibilno je, višenamjensko rješenje za golem raspon objekata u kojima ga možete koristiti – od skladišta, proizvodnih pogona, računalnih centara ili stambenih blokova.

Solar Lektus tim nudi vam projekt po vašoj mjeri, pouzdane i sigurne sustave grijanja i hlađenja u suradnji sa svjetski najpoznatijim i najkvalitetnijim proizvođačem dizalica topline Dimplex.

Vaš partner u energetskoj tranziciji.

Ivana