';
Izaberite najučinkovitiji sustav grijanja i hlađenja

Toplinskim pumpama rješavate potrebe za grijanjem i hlađenjem. Toplinske pumpe nude energetski učinkovitu alternativu pećima i klima uređajima. Tehnologija dizalice topline radi na obrnutom načelu od hladnjaka. Dok hladnjak prenosi toplinu iz unutrašnjosti van, vanjska jedinica dizalice topline uzima toplinu iz vanjskog zraka i njenu temperaturu podiže do one temperature koja je potrebna za grijanje prostora ili za grijanje potrošne tople vode.

Kada temperatura dosegne željenu razinu šalje se dalje, a cijeli se ciklus ponavlja koliko god je potrebno da se postigne željena temperatura u prostoru ili u potrošnoj toploj vodi.

Kada temperatura dosegne željenu razinu, prenosi se dalje radnim medijem do unutarnje jedinice preko koje se onda zagrijava prostor.

Kako bi se maksimalno iskoristile sve izvore koje nam okoliš pruža, dizalice topline ili toplinske pumpe mogu crpiti energiju iz tla, vode i zraka. One prikupljaju toplinu iz zraka, vode ili zemlje izvan vašeg doma i koncentriraju je za upotrebu unutra. Savršen sustav za grijanje i hlađenje vašeg doma, ali i za pripremu potrošne tople vode.

Energija okoline (zemlja, voda, zrak) prenosi se radnom tvari do kompresora koji tlači radnu tvar čime joj se povećava temperatura koja se putem kondenzatora i izmjenjivača unutar kondenzatora zaprima toplinu i šalje toplu ogrijevnu vodu u sistem centralnog grijanja. Nakon toga se radni medij preko ekspanzijskog ventila vraća u isparivač. U ekspanzijskom ventilu radni medij ekspandira s višeg tlaka kondenzatora na niži tlak isparivača i ohlađuje se. Time je zatvoren kružni proces isparavanje-kompresija-kondenzacija-ekspanzija koji se stalno ponavlja. Osnovni dijelovi toplinske pumpe su isparivač, kondenzator, kompresor i ekspanzijski ventil.

Najmanji izdatak za eksploataciju jednog izvora topline predstavlja vanjski zrak. On se usisava kroz kanal, ohlađuje u isparivaču Toplinske pumpe i nakon toga ponovno predaje okolišu.

Najčešća vrsta toplinske pumpe je toplinska pumpa izvora zraka, koja prenosi toplinu između vaše kuće i vanjskog zraka.

Geotermalne toplinske pumpe (zemlja ili izvor vode) postižu veću učinkovitost prenoseći toplinu između kuće i zemlje ili izvora vode u blizini. Iako koštaju više, geotermalne toplinske crpke imaju niske operativne troškove, jer koriste relativno stalne temperature tla ili vode.

Dimplex dizalice topline jedan su od najkvalitetnijih proizvođača sustava grijanja i hlađenja i upravo zato Solar Lektus tim nudi ključ u ruke za rješenja po vašoj mjeri.

Riješite pitanje grijanja i hlađenja vašega doma, budite pametni, održivi i uštedite na energentima.

Ivana